Opis
Certyfikat I.G.P. (Indicazione Geografica Protetta czyli Chronione Oznaczenie Geograficzne) oznacza, że tylko jedna z faz produkcji musi odbywać się w regionie, którego nazwę nosi produkt, a poszczególne zasady zawarte w regulaminie są mniej rygorystyczne niż w przypadku oznaczenia D.O.P.
Intensywny smak oraz wyjątkowy aromat zielonego pomidora oliwy I.G.P. Sicilia doskonale pasuje do potraw z ryb oraz wszelkich warzyw.
Zapach – Intensywny, o wyrazistym zapachu świeżo skoszonej trawy z nutami zielonego pomidora.
Smak – Umiarkowany, średnio gorzkawy, lekko pikantny.
Polecany do: Świeżych warzyw, Ryb, Strączków, Ryżów i Kasz oraz do doprawiania.
Oliwa I.G.P. Sicilia jest wytwarzana z typowych sycylijskich odmian Biancolilla, Nocellara del Belice i Cerasuola.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.