GRILLOWANE ROLADKI Z CUKINII

GRILLOWANE ROLADKI Z CUKINII

Grillowane roladki z cukinii będą doskonałą, lekką przystawką jak i alternatywą na obiad dla wegetarian. Smacznego!

1 kg Małe, żółte cukinie
50 g Młody szpinak w liściach
50 g Kuleczki mini mozzarelli
1 sztuki Ząbek czosnku w całości, nieobrany
10 ml Ocet z białego wina
10 ml Oliwa z oliwek
10 ml Olej z orzechów włoskich
trochę Sól i pieprz

INFORMACJE O PRZEPISIE

Czas przygotowania

10 Min.

Czas przyrządzania

20 Min.

Stopień trudności

Trudne

Informacje dodatkowe

ok. 10 minut

Metoda grillowania

bezpośrednią

PRZYRZĄDZANIE

GRILLOWANE ROLADKI Z CUKINII

Dressing: grillować krótko nieobrany czosnek aż będzie miękki i da się wycisnąć z łupinki. Czosnek rozgnieść z odrobiną soli na gładką masę. Włożyć do miski, dodać ocet. Wymieszać trzepaczką olej z oliwą, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Pokroić cukinie na 6 lub więcej szerokich pasków o grubości około 3 mm, rozłożyć i posolić. Paski cukinii równomiernie posmarować 2 łyżkami stołowymi oleju. Szpinak skropić odrobiną oleju, poddusić na patelni grillowej aż zmięknie, potem zdjąć z grilla. Kuleczki mozzarelli przepołowić i odsączyć.

Cukinię grillować bezpośrednio na średnim ogniu tylko z jednej strony przez 2-3 minuty, aż pojawią się złote pręgi. Paski cukini przełożyć na tacę tak, aby widoczne były złote pręgi, nałożyć na końcówkę trochę szpinaku i 2 połówki mozzarelli. Ułożyć ponownie na grillu i grillować kolejne 2 minuty. Kiedy ser zacznie się topić, założyć pustą część cukinii na drugą, ostrożnie zdjąć z rusztu i pozostawić do odcieknięcia.

Smacznego!

  • 174.99 

  • 309.00 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.