PIZZA WEGETARIAŃSKA

pizza wegetariańska

Pizza wegetariańska: klasyczna, włoska pizza w wegetariańskim wydaniu. Pizza z grilla? tak to możliwe! Po pierwszej swojej pizzy przygotowanej na grillu nie będziecie chcieli jeść już innej! Dzięki wysokiej temperaturze i aromacie grilla poznacie nowe oblicze pizzy.

140 ml Letniej wody
280 g Mąki
5 g Oliwy z oliwek
5 g Cukru
5 g Grubej soli
80 ml Sosu pomidorowego
2 sztuki Pomidory
4 sztuki Pieczarki
1 gałązka/i Selera naciowego
100 g Mozzarelli

INFORMACJE O PRZEPISIE

Czas przygotowania

1 Godz.

Czas przyrządzania

1 Godz. 10 Min.

Stopień trudności

Łatwe

Akcesoria

Kamień do pizzy

Informacje dodatkowe

ok. 10 minut

Metoda grillowania

bezpośrednią

PRZYRZĄDZANIE

Drożdże rozpuścić w letniej wodzie. Dodać oliwę, cukier i sól. Powoli dosypując przesianą mąkę wyrobić elastyczne ciasto, odstawić na 30 minut. Ciasto podzielić na cztery jednakowe części i pozwolić mu ponownie wyrosnąć przez 15 minut. Teraz rozwałkować każdy kawałek ciasta podsypując mąką, placki powinny mieć grubość 5 mm. Posmarować każdy placek sosem pomidorowym. Warzywa i ser pokroić na plastry grubości 1 cm, ułożyć na cieście. Kamienie do pizzy nagrzewać 15 minut. Ułożyć pizze na kamieniu lekko posypanym mąką, zamknąć pokrywę. Po 7-10 minutach pizza jest gotowa.

Pizza wegetariańska gotowa: smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.