SERNIK z grilla

sernik z grilla

Czy jedliście już sernik z grilla? Brzmi dziwnie? Jak smakuje? Niebo w gębie! Nic dodać, nic ująć – musicie wypróbować sami ten prosty przepis na sernik przygotowywany na grillu.

400 g  ciastek maślanych
120g miękkiego masła
  MASA SEROWA
1kg serka z kubełka na sernik
200g cukru
100g masła
6 szt. jajek
1 paczka budyniu waniliowego
1 łyżka mączki ziemiaczanej
   
   
   
   
   
   

INFORMACJE O PRZEPISIE

Czas przygotowania

10min

Czas przyrządzania

15 Min.

Stopień trudności

Łatwy

Informacje dodatkowe

temp. grilla 160 ˚C

Metoda grillowania

pośrednią

W kuchni

  1. Kruche ciastka rozkruszyć i ugniatać z miękkim masłem
  2. Dobrze posmaruj formę do ciasta
  3. Rozłóż pokruszone ciastka w foremce i mocno dociśnij
  4. Wymieszaj mokre składniki w misce
  5. Wymieszaj suche składniki i wymieszaj z masą serową
  6. Wlej ciasto do formy i równomiernie rozprowadź

Na grillu

  1. Przygotuj grill na pośrednie ciepło 160 ° C
  2. Ułóż ciasto pośrednio na ruszcie
  3. Czas pieczenia ok. 1 godzina
  4. Temperatura pieczenia ok. 160 ° C

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.