Weber Smoke Fire – grille na pellet

Grill na Pellet weber

Grill opalany drewnem w wersji 2.0 – rzućmy okiem pod pokrywę rewolucyjnego grilla na pellet od Webera.

My, ludzie, dla dobrego smaku zrobiliśmy już całkiem sporo. Za pieprzem popłynęliśmy do Indii, aby uzyskać sól kopaliśmy głęboko w ziemię. Weber również zrobi prawie wszystko dla idealnego smaku. Weber opracował nowy rodzaj grilla i wypełnił go do tego nowoczesnymi rozwiązaniami. Z pewnością możemy nazwać go najbardziej innowacyjnym grillem w historii Weber. Nowy Weber SmokeFire – grill na pellet.

Grill, który łączy w sobie to, co najlepsze ze wszystkich naszych grillów: naturalny aromat grilla na węgiel drzewny, prosta obsługa grilli gazowych w połączeniu z wysoką precyzją grilli elektrycznych. Z nim wszystko jest możliwe: wędzenie, pieczenie, smażenie – a nawet gotowanie. Dzięki unikalnym pelletom drzewnym Weber, każde danie zyskuje wyjątkowy smak.

 

Jak to działa?

SmokeFire wykorzystuje małe granulki wykonane ze sprasowanych, naturalnych trocin (pellet drzewny), które precyzyjne dozowane są do grilla i zapalane. Oznacza to, że gdy jest potrzebujesz ciepła, możesz przyrządzić żeberka Low & Slow, uwędzić mostek, natomiast przy wysokiej temperaturze usmażysz steki na rozgrzanym do czerwoności ogniu można palić. Wszystko zależy od liczby dorzuconych do ognia granulek. Dzięki nim każda potrawa uzyska niepowtarzalny aromat dymu jaki sobie tylko wybierzemy. Zobaczcie jakie mamy dla Was aromaty oryginalnych pelletów drzewnych Weber.

 

Grill na pellet Weber SmokeFire eliminuje uprzedzenia wobec grilla na pellet dzięki wielu wbudowanym innowacjom. Mocny silnik zapewnia szybkie i mocne rozgrzanie rusztu.

Automatyczne grzanie zapewnia precyzyjną kontrolę temperatury, nawet jeśli ciepło jest tracone przez podniesienie pokrywy. System ostrzegawczy informuje o wyczerpaniu paliwa, a świder doprowadzający pellet czyści się automatycznie, jeśli będzie zatkany. Wyjątkowy system zapewnia czyste spalanie pelletu drzewnego i zapobiega przedostawaniu się popiołu do komory grilla, a tym samym na grillowaną żywność.

Aby przyśpieszyć i ułatwić czyszczenie popiół i tłuszcz są zbierane w zewnętrzną tacę ociekową.

Do Grilla na Pellet Smoke Fire, Weber wbudował swoje sprawdzone szyny aromatyzujące. Rozprowadzają one temperaturę pod całym rusztem, aby wszystkie grillowane potrawy były idealnie przyrządzone. Podczas grillowania kapiące soki z mięsa są przez nie wyłapywane i odparowują – tak właśnie nadają grillowanej potrawie niesamowity smak grilla.
Odkryj nowego SmokeFire. Odkryj, co jest możliwe!

Zobaczcie co oferuje grill na pellet Smoke Fire Weber

ZAKRES TEMPERATUR OD 90 ° C DO 315 ° C

Żeberka maślane, warzywa pieczone lub  steki grillowane na gorącym ogniu, jak na grillu węglowym. Po ustawieniu temperatury
SmokeFire automatycznie utrzymuje zadane ciepło.

DUŻA POWIERZCHNIA GRILLOWANIA

Zgrilluj na dwóch dużych poziomach grilla dwa całe mostki i cztery łopatki wieprzowe w tym samym czasie lub burgera dla każdego gościa imprezy.

WEBER CONNECT

Weber Connect jest tajemnym składnikiem doskonałego grillowania. Za nim się kryje się asystent grillowania krok po kroku, który powiadomi Cię o dokładnej temperaturze, czasie i przebiegu grillowania wysyłając te informacje bezpośrednio do Twojego smartfona.

USUWANIE POPIOŁU I TŁUSZCZU NIGDY NIE BYŁ TAKIE ŁATWE

Aby z łatwością wyczyścić grilla popiół i tłuszcz są kierowane do zewnętrznej tacy ociekowej. Ten unikalny system zapobiega również temu, że popiół przedostaje się do przestrzeni gotowania.

Już jest Weber Smoke Fire

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.