Węgiel drzewny czy brykiety, co powinienem używać?

Weber zaleca stosowanie brykietów, gdy wymagany jest długi czas grillowania. Zwłaszcza przy zastosowaniu metody pośredniego grilla. Dzięki brykietom Weber możesz grillować do 4 godzin. Długi czas spalania wynoszący 4 godziny nie zawsze jest konieczny. Dlatego możesz zdławić żar i użyć ponownie brykietów następnym razem. Zalecamy korzystanie z paleniska Weber Rapidfire. Z nim rozpalanie brykietów zawsze się udaje.

Od 2011 roku Weber ma w ofercie węgiel Premium Restaurant Coal.

Jest to węgiel drzewny z twardego drewna Quebracho. Właściwością węgla drzewnego jest wytwarzanie wysokiej temperatury i utrzymywanie żaru stosunkowo długo. Węgiel drzewny Weber Premium Restaurant nadaje się szczególnie do szybkiego grillowania steków z wysoką temperaturą. Ten rodzaj węgla drzewnego jest szczególnie odpowiedni z akcesoriami Weber Gourmet BBQ, rusztem SEAR . Żeliwny ruszt Sear (żeliwny zestaw do pieczenia z wzorem rombu) wypala wzór rombu na stekach. Wymaga to wysokiej temperatury, którą można łatwo osiągnąć dzięki węglowi Weber Premium Restaurant.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.