ANTIPASTI Z BAKŁAŻANA
Antipasti z bakłażana: Bakłażan, inaczej oberżyna to idealny dodatek na grilla. W postaci przystawki lub małej potrawy dla wegetarian – zobaczcie sami.
600 g | bakłażana |
80g | suszonych pomidorów |
100ml | oliwy z oliwek |
80g | sera feta |
wg. uznania | pesto z bazylii |
wg. uznania | rozmaryn |
trochę | Sól i pieprz |
2 ząbki | czosnku |
wg. uznania | orzechów macadamia |
INFORMACJE O PRZEPISIE
Czas przygotowania
15 Min.
Czas przyrządzania
5 Min.
Stopień trudności
Łatwy
Akcesoria
Informacje dodatkowe
temp. grilla 200-220 ˚C
Metoda grillowania
bezpośrednią
1. Rozgrzej grill z systemem GBS do grillowania bezpośredniego, w wysokiej temperaturze (200-220 ° C).
2. Pokrój bakłażany wzdłuż na 4 plastry o równej grubości, posmaruj je oliwą z oliwek i krótko grilluj po obu stronach.
3. Umieść plastry z grilla na patelni GBS i piecz razem z orzechami makadamia, czosnkiem i rozmarynem. Połóż suszone pomidory i ser feta na wierzchu. Udekoruj pesto i podawaj. Antipasti z bakłażana gotowe!
Smacznego!
-
174.99 zł
-
Produkt w promocji121.50 zł
Najniższa cena w przeciągu 30 dni: 121.50 zł
-
309.00 zł