ANTIPASTI Z BAKŁAŻANA

Antipasti z bakłażana

Antipasti z bakłażana: Bakłażan, inaczej oberżyna to idealny dodatek na grilla. W postaci przystawki lub małej potrawy dla wegetarian – zobaczcie sami.

600 g bakłażana
80g suszonych pomidorów
100ml oliwy z oliwek
80g sera feta
wg. uznania pesto z bazylii
wg. uznania rozmaryn
trochę Sól i pieprz
2 ząbki czosnku
wg. uznania orzechów macadamia
   
   
   
   
   
   

INFORMACJE O PRZEPISIE

Czas przygotowania

15 Min.

Czas przyrządzania

5 Min.

Stopień trudności

Łatwy

Akcesoria

Rękawice ochronne

Informacje dodatkowe

temp. grilla 200-220 ˚C

Metoda grillowania

bezpośrednią

1. Rozgrzej grill z systemem GBS do grillowania bezpośredniego, w wysokiej temperaturze (200-220 ° C).

2. Pokrój bakłażany wzdłuż na 4 plastry o równej grubości, posmaruj je oliwą z oliwek i krótko grilluj po obu stronach.

3. Umieść plastry z grilla na patelni GBS i piecz razem z orzechami makadamia, czosnkiem i rozmarynem. Połóż suszone pomidory i ser feta na wierzchu. Udekoruj pesto i podawaj. Antipasti z bakłażana gotowe! 

Smacznego!

  • 174.99 

  • Produkt w promocji
    121.50 

    Najniższa cena w przeciągu 30 dni: 121.50 

  • 309.00 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.