PIECZEń ze schabu Z KOSTKą

pieczeń wieprzowa z kostką

Pieczeń ze schabu z kostką to kwintesencja smaku mięsa wieprzowego. Kość sprawia, że smak jest pełny i wyrazisty. Poznaj nasz prosty przepis na ten ulubiony przez Polaków rodzaj mięsa.

SKŁADNIKI
3 kgschabu z kością
5gałązek tymianku
5 gałązek rozmarynu
2 ząbki czosnku
2 szalotki
80mloliwy z oliwek
do smakusól i pieprz

INFORMACJE O PRZEPISIE

Czas przygotowania

20 Min.

Czas przyrządzania

1:30-2 godz.

Stopień trudności

średni

Informacje dodatkowe

temp. wędzenia 180 ˚C

Metoda grillowania

pośrednią

Przygotowanie 

W kuchni

  1. Wrzuć tymianek i rozmaryn do moździerza.
  2. Obierz czosnek i szalotki, z grubsza posiekaj je i także umieść w moździerzu.
  3. Zgnieć wszystko na pastę tłuczkiem, dodaj oliwę z oliwek, a następnie dopraw solą i pieprzem.
  4. Oddziel żebra od mięsa, natrzyj mięso przyprawami, a następnie ponownie przymocuj kości przędzą.

Na grillu:


1. Umieść pieczeń na grillu w pośrednim cieple.

2. Włóż sondę termometru iGrill do mięsa, zamknij pokrywkę grilla i grilluj przez około 90-120 minut lub do osiągnięcia temperatury rdzenia 56 ° C.

3. Wyjmij pieczeń z grilla i pozwól jej odpocząć w ciepłym miejscu przez około 10 minut przed podaniem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.