serwowanie potraw: dodaj im ostatniego szlifu

Jak mówi przysłowie: jemy oczami. Po tylu wysiłkach, które włożyłeś w przygotowanie czegoś pysznego na grillu byłoby szkoda nie podać tego atrakcyjne na talerzu. Nie lekceważ potęgi prezentacji: to Twoja szansa, aby się zatrzymać jeszcze bardziej zaimponować współbiesiadnikom!


Jak mówi przysłowie: jemy oczami. Po tylu wysiłkach, które włożyłeś w przygotowanie czegoś pysznego na grillu byłoby szkoda nie podać tego atrakcyjne na talerzu. Nie lekceważ potęgi prezentacji: to Twoja szansa, aby się zatrzymać jeszcze bardziej zaimponować współbiesiadnikom!

Porcelana

W temperaturze ponad 1400 ° C powstał nowy asortyment porcelany Weber, który jest idealny do podawania posiłków na zewnątrz. Porcelana ta jest niezwykle elastyczna, trwała i ze względu na szczególnie twardą powierzchnię odporna na zarysowania. Talerze i półmiski są bardzo grube i dzięki temu dłużej utrzymują ciepło.

 

 

Kolory na talerzu

Zwróć uwagę na kolory swojej potrawy i pomyśl o swoim talerzu jak o płótnie.
Aby to zrobić, nie musisz być historykiem sztuki! Wydobądź to, co najlepsze z kontrastujących kolorów, ponieważ zapewnia to równowagę i wizualnie uatrakcyjniają prezentację. Jeśli wszystko, co jesz i podajesz ma nijaki kolor, prawdopodobnie również nie jest bardzo bogate w składniki odżywcze. Skorzystaj z bogatej oferty natury i używaj kolorowych warzyw, takich jak marchew, kukurydza, rzodkiewka, szalotki, papryka i brokuły. Dodaj świeżości.

Serwowanie

Podczas serwowania zaleca się, aby potrawy podane były zgodnie z określonym schematem.
Może zacznij od dodatków: ułóż puree ziemniaczane lub ryż na talerzu. Następnie ułóż na wierzchu mięso, rybę lub owoce morza. Następnie wypełnij białe pola talerza warzywami. Najlepsza wskazówka: nakładaj wszystko w nieparzystych liczbach, bez względu na to, czy
to plastry mięsa lub owoców morza, warzywa lub kapki sosu – to po prostu wygląda lepiej.

Mówiąc o sosie: tutaj też możesz podać go na różne sposoby. Użyj butelki z dozownikiem i rozprowadź wiele małych kropelek sosu lub zrób dużą kroplę i rozmaż ją na grzbiecie łyżki
na boku talerza, aby tylko jego biała część pozostała widoczna.

Z porcelaną Weber podajesz najlepsze potrawy z grilla z perfekcją i możesz być pewien, że każdy z twoich gości będzie cieszyć się jedzeniem wszystkimi zmysłami. Sprawdź również nasze pozostałe akcesoria do grillowania!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.