KOTLETY JAGNIęCE Z GRILLA

Kotlety jagnięce z grilla to pomysł zarówno na wyszukaną kolację jak i lunch z przyjaciółmi. Niedoceniana w Polsce jagnięcina to idealne mięso do szybkiego zgrillowania.
Składniki
- 4 kotlety jagnięce 240-250 g
Marynata:
- 1 łyżki musztardy dijon
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka Sambal Oelek
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka rozmarynu
- 2 pomidory
- 1 łyżka brązowego cukru
- sól
- pieprz
Czas przygotowania
20 Min.
Czas przyrządzania
15 Min.
Stopień trudności
Łatwy
Akcesoria
GBS Sear Grate
Metoda grillowania
bezpośrednia i pośrednia
Przygotowanie
Wytnij kieszeń z boku kotletów cielęcych. Wymieszaj dobrze musztardę, oliwę z oliwek, olej sambalowy, czosnek i rozmaryn, włóż pastę do kieszeni i dobrze rozprowadź. Marynuj mięso od wewnątrz przez około 3 godziny.
Usuń łodygę pomidorów, przepołów je i posyp przekrojoną powierzchnię brązowym cukrem.
Rozgrzej grill do 220 ° C do bezpośredniego / pośredniego grillowania.
Grilluj kotlety po obu stronach przez 3-4 minuty w bezpośrednim ogniu, a następnie umieść je na pośrednim ogniu, aż do osiągnięcia temperatury w środku około 65 ° C. W międzyczasie grilluj pomidory przeciętą powierzchnią przez 1-2 minuty, a następnie umieść je również w strefie pośredniego grillowania.
Dodaj sól i pieprz według uznania, a następnie podawaj.
Smacznego!
-
309.00 zł
-
Produkt w promocjiPierwotna cena wynosiła: 2,749.00 zł.2,474.00 złAktualna cena wynosi: 2,474.00 zł.
Najniższa cena w przeciągu 30 dni: 2,474.00 zł